Om

 

Tomas Dalström skriver böcker och artiklar, föreläser, utbildar och arbetar som rådgivare. Han skriver bland annat artiklar om hjärnan och kommunikation samt hjärnan och möten.

Han har arbetat 30 år som journalist, copywriter, scriptwriter/byråproducent samt manusförfattare för radio, film/TV, webben och interaktiva produktioner.

Han har fått nationella och internationella utmärkelser för journalistik, dramatik, beställningsfilm, reklamfilm, interaktiva produktioner och innovationer.

Deltar i ett av Sveriges intressantaste språkprojekt

Tomas är med som konsult med specialistkompetens, i projektet ”Begriplig text och information för alla”. Forskare från flera universitet, konsulter med specialistkompetens och myndigheter kommer att ingå i gruppen, tillsammans med andra. Det startade 2017 och ska pågå under tre år.

2014 hamnade Tomas på listan med Sveriges 100 mest efterfrågade frilansjournalisterämnesexperter och bloggare. Listan har sammanställts av Content Central.

På engelska, japanska, polska och svenska

Han är också en av författarna till Nobelfesten – Moderna recept från klassiska menyer, som också har fått mycket positiva recensioner.

”Nobelfesten är ett riktigt drömverk, en exklusiv kokbok med recept från Nobelmiddagarna.Gourmet

”…en magnifik kokbok späckad med lika delar recept från Nobelmiddagarna och anekdoter om gästerna”. Aftonbladet.

Boken har kommit ut på engelska, japanska, polska och svenska.

 

Final i FN:s globala tävling World Summit Award

Tomas har gått till final i:

  • FN:s globala tävling World Summit Award. Tävlingens syfte är att minska klyftan mellan teknik och människa. Han har deltagit två gånger med olika innovationer.
  • Design for all award, som kommit till på initiativ av den holländska regeringen. I juryn ingick bland annat IKEA:s och Philips designchefer.

 

 

 

 

 

 


I Arkiv